Použití tohoto nože je všestranné – v kuchyni s ním zastanete veškerou práci, od krájení zeleniny, masa či bylinek. Oproti velkému kuchařskému noži má nůž kratší čepel a lehce zmenšenou rukojeť.
Ručně vyráběný nůž z kvalitní nerezové oceli Bohler N690. Rukojeť je z tropického dřeva Ovangkol a doplněna o nerezové nýty.
Ovangkol - žlutohnědé až červenohnědé dřevo (někdy nazývané Amazoué) s šedofialovými žilkami. To je cenný materiál získávaný z Ovangkolu, tropického stromu rostoucího převážně v západní Africe.
Díky zvolené oceli je nůž méně náročný na údržbu – je odolnější vůči vlhkému prostředí, což je v kuchyni zásadní. Další výhoda je, že dobře drží ostří a zároveň se snadno ostří. Tloušťka oceli je pouhých 1,8 mm a díky čemu je nůž velmi lehký a krásně se ovládá.
Stabilizací epoxidovou pryskyřicí se dřevo stane mnohem odolnější - dojde k zpevnění a zvýšení tvrdosti a zároveň se sníží nasákavost. Výsledkem je, že dřevo téměř dále nepracuje a je více odolné vlhkému prostředí. Další významný efekt je ten estetický – dřevo se dá různě barvit pomocí pigmentů a tím vznikají nevšední barevné variace.
Rokojeť vždy ošetřuji tungovým olejem a pak následně voskuji karnaubským voskem.
Parametry:
Ocel N690
Celková délka 26,5 cm
Délka ostří 14 cm
Výška čepele 3,5 cm
Tloušťka materiálu 1,8 mm
Kaleno v profesionální kalírně - tvrdost oceli 59-60 HRC.
Standardně nůž zasíláme v designové papírové krabičce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.